UX Design & UI Design

Studiemunten

Android app, met UI en UX ontwerp in material design.

Studiemunten app

Een app waarbij je niet alleen studiepunten krijgt maar ook studiemunten, deze studiemunten kun je inwisselen voor spullen van echte waarde zoals: kantine saldo, computer randapparatuur, games en meer. 

Hoe werkt het? Studenten kunnen zich inschrijven voor projecten van bedrijven buiten school, hiervoor verrichten ze werk voor het bedrijf en geeft het bedrijf een klein bedrag terug in de vorm van studiemunten (en studiepunten). Dit werkt beter voor een student, omdat hij nu echte projecten kan doen voor echte bedrijven. Natuurlijk kan iemand van het eerste jaar geen ingewikkelde software schrijven voor een groot bedrijf, daarom zit er een level systeem achter zodat je eerste makkelijkere opdrachten moet doen voor je moeilijkere aankunt.

Uitwerking

De app hebben we daadwerkelijk gemaakt, jammergenoeg staat deze niet op de Google Play Store of in downloadvorm. Het concept is niet van de grond gekomen.

Hieronder een aantal uitwerkingen van het UI Design die ik heb gemaakt, ook heb ik gewerkt aan de development van de app.

UI Design

Login pagina en tutorial scherm (meer hierover onderaan).

Homepagina, geeft een algemeen overzicht van je saldo en balans etc. Projectenoverzicht, we willen een snel overzicht geven op basis van programmeertaal.

Detailpagina van een project. Profielpagina met simpele gegevens.

Tutorial Schermen

Voor betere gebruikservaring heb ik voor gebruikers die voor de eerste keer de app openen een simpele tutorial gemaakt over de app. Dit zorgde ervoor dat veel gebruikers begrepen waar de app over ging voor ze hem gingen gebruiken.