Web Development & UI Design

Moodify

Website voor het vinden van muziek

Vind het perfecte liedje

Heb je wel eens zin in een lekker ruig nummer? Of soms even iets rustigs of iets om op te kunnen dansen? Of wil je gewoon eens iets nieuws horen?

Met de grote hoeveelheid muziek tegenwoordig is het soms moeilijk om net dat goede liedje te vinden. Hier heb ik een website voor gemaakt: Moodify. Moodify zorgt ervoor dat je verschillende factoren kunt ingeven en door de grote database (Spotify API) worden 8 nummers terug gegeven die het beste bij jou keuze passen.

Wil je alleen zoeken op een specifiek onderdeel kan dat ook heel gemakkelijk, je kan verschillende onderdelen aan of uitzetten. Hierdoor worden je zoekresultaten nog beter!

Wil je deze website zelf uit proberen kan dat hier: Moodify. (Beste ervaring krijg je wanneer je inlogt op Spotify in je browser, dan hoor je de volledige nummers)

Screenshot van de website.

Look & Feel

Voor deze website heb ik een eigen "merk" gemaakt. Hiermee wilde ik een blije uitstraling geven aan de website. Om dit effect te creëren heb ik rekenenig gehouden met de kleuren, het lettetype en afgeronde hoeken. Voor de nog vrolijkere en vlotte uitstraling heb ik de mond van de Moodify smiley gebruikt in verschillende middelen van het merk. Deze is te vinden in bijvoorbeeld de navigatiebalk of aan de onderkant bij het logo.